Zwembad oberhof

Welness center zoals het in Duitsland heet. Dit is ons favoriete zwembad. Er is een peuterbad, glijbaan, wildwaterbaan, bubbelbad, buitengrot etc. Er is ook nog een sauna in een apart gedeelte van het zwembad waarvoor je vooraf een kaartje voor moet kopen.
Afstand: 10 km
Website: Tabbs

Zwembad Suhl

Zwembad Suhl is een aardig zwembad met een glijbaan en een leuk kinderbadje. Beetje kaal verder en wat last om er te parkeren.
Afstand: 26 km
Website: Ottilienbad

Zwembad geraberg

Zwembad Geraberg is een openlucht zwembad. Erg mooi bad maar die keer dat wij er waren was het water erg koud. Dus als het nog eens 30� is: Doen!
Afstand: 7 km
Website: Freibad Geraberg

Zwembad Hohenfelden

Zwembad hohenfelden is een leuk zwembad voor de kinderen. Er zijn verschillende glijbanen.. zelf een wildwaterbaan waar je met een soort autoband vanaf kunt glijden. Officieel moeten de kinderen ouder zijn dan 9 om hiervan af te mogen maar deze regels worden niet strikt nageleefd.
Afstand: 10 km
Website: hohenfelden zwembad

Egapark Erfurt

Dit park grote bloeiende tuin- en vrijtijdpark geeft diverse impressies. Van Chinese tuinen to Jungles, ook speeltuinen, wateractiviteiten en veel vertier voor de kids. Erg leuk park!

Afstand: 53 km
Website: Egapark Erfurt


Rodelbaan Inselberg

De rodelbaan in Inselberg is zeker de moeite waard. Het is een eindje rijden maar je kunt er rodelen trampospringen met elastiek en er is een leuke speeltuin.
Afstand: 41 km (Brotterode)
Website: sommerrodelbahn-inselsberg

Speelpark Walldorf

In Walldorf is een park aangelegd met allehande attractie voor de kinderen. Vooral voor de kleinste (tot0 een jaar of 8) is er veel vertier. Je betaald geen entree maar alles werkt op muntjes. Er is ook een kleine sprookjesgrot op het park. Walldorf ligt iets boven Meinigen
Afstand: 52 km
Website: Grot en Minipark

 

Lutschethalsperre

Tussen Frankenhain en oberhof ligt het stuwmeer de Lutschethalsperre. Zomers een mooie spel om te zonnebaden en/of the zwemmen in het meer. Ook leuk bij minderwarm weer om een een bootje te huren. Er ligt een camping aan het meer en de lokale visvereniging is er gehuisvest. Ook om te vissen is dit een leuke stek. Als je om het meer heen lopt kun je terug wandelen naar ons appartement. het is ongeveer een kilometer of 6.
Afstand: 4 km
Website: oberhofcamping

Wandelen in Frankenhain

Vanuit Frankenhain zijn diverse wandeltochten te lopen. De routes staan aangegeven op de diverse bordjes. Het wel handig om even een wandelkaartje te kopen bij de vvv
Afstand: 0 km
Website: Website Frankenhain

Dierentuin Gotha

Deze dierentuin gelegen vooraan in Gotha is een klein dierentuin met ijsberen, vogels, bisons, wolven etc ofwel erg divers. leuk parkje, zeer goedkoop, dus ook om even een paar uurtjes te gaan.
Afstand: 26 km
Website: Dierentuin Gotha

 

 

 

 

 

 

 

Weimar stad

Stad van de klassieken en grote geesten Goethe en Schiller, Herder en Wieland, Nietzsche, Fürnberg, Liszt, Bach, Cornelius, Gropius, Feininger, Klee, Itten … Er zijn legio grote namen in Weimar, dit juweel van Duitse en Europese geestesgeschiedenis. De ‘Weimarer Klassik’ en Bauhaus zijn nog altijd highlights van de cultuur, die zich in Weimar harmonisch en overrijk openbaart.
Afstand: 67 km
Website: www.weimar.de

t

Erfurt stad

Erfurt is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Theuringen. De Dom is een van de grotere bezienswaardigheden en ook erg indrukwekkend. Verder is er genoeg te winkelen en voor de liefhebber de IKEA! (ook voor friet met Schnitzel)
Afstand:51 km
Website: www.erfurt.de

Rennsteig wandelpad

Voor de echte wanderlaars een summum. We kunnen er nog niet over oordelen want het echte Rennsteigpad hebben we nog niet gelopen. Maar gezien de pracht van deze omgeving moet dit ook wonderschoon zijn. Het wandelpad is 168 km lang en loopt o.a. door Oberhof
Afstand: 10 km
Website: Rennsteig wandelpad

Skischans springen Oberhof

In Oberhof wordt wekelijks geoefend met skischansspringen. Ook als er geen sneeuw ligt wordt er door jong en oud gesprongen op de kunstbaan. In en om Oberhof zijn diverse schansen te vinden
Afstand: 10 km
Website: Schansspringen

Aquarium Zella Mehlis

De wereld van het aquarium bevind zich hier. Prachtige vissen van groot tot klein, van guppie to krokodil. Vooral aantrekkelijk bij slecht weer omdat allen overdekt is, maar dan is het ook erg druk.
Afstand: 20 km
Website: Meeresaquarium

Geocaching

Geocaching is er populair in duitsland. In deze omgeving liggen vele traditionele caches. Er zijn ook diverse routes waarbij de caches op 300-400 meter afstand liggen, erg leuke route voor de kinderen
Afstand: 0.5 km
Website: Geocaching

Stuwmeer Luisenthal

Zeer mooie omgeving voor een stevige wandeling of een fikse opfrisser aan de bron in het dorp. Prachtige uitzichten over meer.
Afstand:17 km
Website: luisenthal Stuwmeer

Schloss Ehrenstein

Buiten het Slot is het thema vooraf Johann Sebastian Bach. Leuk om te zien, beetje geschiedenis les voor de kinderen, die het ook best leuk vonden.
Afstand: 13 km
Website: Ehrenstein

Ski Oberhof

De ski piste in Oberhof bestaat uit 1 berg, een stoeltjes en sleeplist en een paar routes om naar beneden te skieen. Goed voor de oefening met de kids. Ook met de slee kan men afdalen op een speciaal gedeelte van de piste. Als er voldoende sneeuw licht kun je tot 21.00u met de lift. Er zijn ook ski passen te koop voor een paar uur. Via de site van Oberhof kun je in de winter op de piste kijken met een webcam waarop ook staat of de lift open is.
Afstand: 10 km
Website: Skihang Fallbachlift

Skipist Schmiedefeld

Erg mooi en rustig gebied. Deze piste heeft een leuke combi van ski�n en slee�n voor de kinderen. Wel even bellen vooraf of de piste open is.
Afstand: 28 km
Website: Schmiedefeld

 

 

 

 

 

 

Ski arena Heubach

Leuke piste met funpark en gezellige bar
Afstand: 49 km
Website: Heubach